Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.
Завршени Јавни конкурси

Објављено:

13/02/2021
Завршени Јавни конкурси за програм у години титуле
13/02/2021

Јавни конкурси за програм у години титуле, које је Фондација „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“ расписала током децембра 2020. године, завршени су у петак, 12. фебруара, када је био крајњи рок за аплицирање.

јавни конкурси

Главни критеријуми за одабир и оцену предлога пројекта су: процена формалних услова, релевантност и квалитет програма, организациони и стручни капацитети предлагача, видљивост и утицај пројекта.

Комисија ће извршити оцену и сачинити коначну ранг листу о благовременим и потпуним пријавама, а на основу утврђених критеријума. Пријаве ће бити вредноване оценом од 0 до 100 поена. Најбоље пласиране пријаве биће подржане у складу са дефинисаним критеријумима за доделу средстава, а до њиховог коначног утрошка. Одлука о избору корисника средства биће донета најкасније у року од 60 дана од затварања конкурса.

Резултати конкурса биће објављени на званичном сајту Фондације „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“.

Јавни конкурси расписани су у циљу суфинансирања пројеката у оквиру појединачних програмских лукова (Дунавско море и Тврђава мира; Сеобе и Хероине; Калеидоскоп културе и Друга Европа; Дочек и Будућност Европе), ради допуне и обогаћивања званичног програма у години титуле.

Конкурси су обухватили најразличитије врсте уметности: књижевност, музика, ликовне, примењене, визуелне уметности, дизајн, уметничка фотографија и архитектура, позоришна уметност, уметничка игра, манифестације везане за филмску уметност и остало аудио-визуелно стваралаштво, дигитално стваралаштво и мултимедија, остала извођења културних програма и културних садржаја, савремена интерпретација, анимација и представљање културног и природног наслеђа, научноистраживачке и едукативне делатности у култури и креативне индустрије.

Пројекти са којима се аплицирало на конкурсе морали су у основи бити јавни, културни и уметнички програми, који су у складу са програмским концептом и уметничком визијом „За нове мостове”, које је развила Фондација „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе”.

Повезане вести >

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.