Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.
volunteer

Објављено:

11/08/2021
Негујмо културу заједништва: Волонтирај на четвртом Калеидоскопу културе
11/08/2021

Калеидоскоп културе, који ће трајати од 2. септембра до 8. октобра, целогодишњи је пројекат културе заједништва који кроз различите процесе спаја уметнике, установе културе, невладине организације, грађане и посетиоце, да би крајем лета представио просторе и програме широм града промовишући јединствену слику разноликости Новог Сада.

Уколико желите да учествујете у перформансу поводом свечаног отварања заједно са професионалним глумцима и плесачима, пружите подршку организацији или информишете посетиоце о програмима које ће моћи да посете од 2. септембра до 8. октобра, Фондација „Нови Сад – Европска престоница културе“ вас позива да се пријавите и волонтирате на Калеидоскопу културе.

Пријаве трају до 19. августа, до 14 сати, а о волонтерским позицијама које су потребне за овогодишњи Калеидоскоп културе, информишите се на линку.

калеидоскоп културе

Четири дана свечаног отварања у Креативном дистрикту, на простору Великог Лимана, биће увертира у пет недеља, током којих ће се, кроз пет уметности – архитектуру, књижевност, визуелну, примењену и извођачку, програми представљати широм Новог Сада, пружајући посетиоцима прилику да изаберу и створе сопствени калеидоскоп културе.

За сва питања обратите се Новосадском волонтерском сервису путем мејла office@nvs.rs.

Повезане вести >

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.