Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Објављено:

07/05/2015
Конференција „Креативна економија и развој 2021”
07/05/2015

19-20. мај 2015. године,

Културни центар Новог Сада, Трибина младих
Католичка порта 5, Нови Сад

 

Конференција „Креативна економија и развој 2021“ организује се у намери да подржи напоре града Новог Сада у настојању да освоји кандидатуру за Европску престоницу културе 2021, скрене пажњу јавности, привреде и доносиоца одлука на важност заједничког планирања развоја града. Током два дана покушаћемо да истражимо могућности за унапређење постојећих и креирање нових одрживих модела партнерстава и удруживања и да укажемо на нове правце развоја сектора културе и његове шире улоге у економско-друштвеној заједници.

Кључне теме конференије су:

Уторак, 19. мај 2015. године с почетком у 10 часова
1. Култура као покретач економског развоја града
2. Модели удруживања и финансијски трендови као основни предуслови економске и култрне конкурентности града
3. „Нови Сад – Паметан град” – друштвено одговорно пословање

Среда, 20. мај 2015. године с почетком у 10 часова
1. Развој нове публике, потенцијали и изазови
2. Перспективе развоја образовања у креативним индустријама
3. Хабови и други модели стваралачког удруживања

Пријављивање за конференцију је завршено.

Детаљан програм конференције можете преузети овде
Информације путем имејла: konferencija@novisad2021.rs

Тагови:

Повезане вести >

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.