Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Објављено:

16/07/2019
Нови позив за уметнике: резиденцијални програм у Пловдиву
16/07/2019

Нова шанса за уметнике да путују, инспиришу се и реализују своје идеје је уметнички резиденцијални програм у Пловдиву, овогодишњој Европској престоници културе.

Током трајања резиденције, у периоду од августа до октобра, одабрани уметник боравиће месец дана у бугарском граду Пловдиву, где ће имати задатак да осмисли једно или више уметничких дела која ће бити креирана и представљена у оквиру програма Пловдив 2019 – Европска престоница културе.

Да би се уметници пријавили потребно је да се баве неким од наведених облика уметности: визуелна уметност, дигитални медији, архитектура, извођачка уметност, уметност у јавном простору, дизајн…

Који су још услови за пријављивање на резиденцијални програм у Пловдиву можете пронаћи на линку.

Пријаве се шаљу на мејл адресу plantsair@ns2021.rs као и сва додатна питања, најкасније до 16. августа 2019. у поноћ.

Резиденцијални програм у Пловдиву реализује се у оквиру „Plants Air“ програма, иза ког стоји „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“, а у сарадњи са организацијом „АDATA Air“ из Пловдива.

Организација „АDATA Air“ има уметнички резиденцијални програм који се спроводи у Пловдиву – Европској престоници културе за 2019, сличан програму „Plants air“. Програм има за циљ да омогући простор за креативну размену и прилику за уметнике да путују, стварају инспирисани другим просторима и културама и размењују искуства са уметницима из других Европских престоница културе.

Тагови:

Повезане вести >

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.