Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Објављено:

10/04/2016
Консултације са представницима Европске комисије
10/04/2016

У уторак, петог априла, одржане су прве конференцијске консултације представника Европске комисије и Панела независних стручњака задужених за евалуацију пројеката Европске престонице културе са градовима кандидатима за 2021. годину. Пројекат Нови Сад 2021 представљао је Вук Радуловић, менаџер за међународне односе, док је Херцег Нови представљала Наташа Мартић, саветница градоначелника за културу и туризам. Састанак је одржан са циљем разјашњења смерница и коментара евалуационог Панела независних стручњака и техничких детаља, а ради ефикасније и боље припреме кандидата за израду финалног апликационог формулара.

Представници пројеката су тако добили могућност да, у директној комуникацији са председавајућим Панела, господином Стивом Грином, добију информације које су неопходне за детаљну анализу препорука Панела, а што је још важније за бољу припрему градова за кандидатуру за Европску престоницу културе. Како је најављено из Европске комисије, реч је о првим консултацијама у низу, а у наредним недељама биће организовано још неколико сличних, које би требале умногоме помоћи припреми успешних и квалитетних апликационих пријава кандидата. Подсетимо да је 2021. године, по први пут, одлуком Комисије установљена могућност избора Европске престонице културе из државе нечланице ЕУ из редова кандидата или потенцијалних кандидата.

Тагови:

Повезане вести >

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.