Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.
Svitlana Levchenko уметник у гостима plants air

Објављено:

11/03/2019
Уметник у гостима: Конкурс за визуелне уметнике
11/03/2019

Фондација „Нови Сад 2021“ у оквиру резиденцијалног програма „Уметник у гостима“ (Plants AiR) позива заинтересоване визуелне уметнике да се пријаве на конкурс којим се упућују на резиденцијални програм у Кошицама (Словачка). Резиденција траје приближно два месеца, у периоду од 6. маја до 1. јула 2019. године, а рок за пријаву на конкурс је 31. март у поноћ.

Потенцијални кандидати треба да буду отворени за рад са локалним уметницима и заједницама и спремни да раде на ин-ситу пројекту који ће бити резултат њихове резиденције.

Потребно је да су кандидати пунолетни држављани Републике Србије, да имају пребивалиште на територији Републике Србије (уметници са пребивалиштем на територији Града Новог Сада и партнерских општина на пројекту „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“, општина Ириг, Беочин и Сремски Карловци имају предност), да се баве визуелном уметношћу, да течно говоре енглески језик и да нису изабрани у ранијем периоду за неки од резиденцијалних програма у организацији Фондације или програма мобилности (по конкурсима за програме: „Plants AiR“, Кизуна, Мобилност итд.).

Идеја резиденцијалног програма „Plants AiR“ Фондације „Нови Сад 2021“ јесте да омогући и подстакне мобилност локалних уметника, као и умрежавање и размену искустава кроз сарадњу са другим уметницима и европским организацијама.
Током претходне године реализована је 21 резиденција – 15 уметника је боравило у Новом Саду у оквиру овог програма, док је шест уметника из Новог Сада било на размени у некој од европских организација. Ове године, у оквиру „Plants AiR“ резиденцијалног програма планирано је да 22 уметника реализује своје пројекте у Новом Саду или иностранству.

Све детаље о актуелном конкурсу потражите на званичном вебсајту Фондације под секцијом „Јавни позиви“, а уколико имате додатних питања, Организатор конкурса је на располагању на: plantsair@ns2021.rs.

.

Конкурс се реализује у сарадњи са организацијом „KAIR“ из Кошица у Словачкој, уз подршку Уметничког савета Словачке.

Тагови:

Повезане вести >

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.