Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Објављено:

31/07/2015
Култура у покрету #5: Филмски викенд у Сремским Карловцима
31/07/2015

Поново ради карловачки биоскоп!

 

Сремски Карловци заједно са Новим Садом, Иригом и Беочином кандидују се за добијање престижне титуле Европска престоница културе 2021. године. Тим поводом од 7. до 9. августа биће организован програм под називом Карловачки филмски викенд, који ће са једне стране имати за циљ да приреди незаборавни филмски доживљај посетиоцима, а са друге да подсети јавност на изазове с којима се карловачке културне институције суочавају.

Пре 16 година стало је реновирање биоскопске сале и осталих просторија које је требало да постану вишенаменски простор за биоскопске пројекције, позоришне представе, концерте, конференције и друго. Од тада Сремски Карловци немају биоскоп.

Карловачки филмски викенд биће организован на видиковцу на Магарчевом брегу који ће због атрактивности локације сигурно привући велики број посетилаца и ван Сремских Карловаца.
Карловачки филмски викенд увод је у филмске програме који ће бити организовани у наредном периоду, а чију организацију потписује Културни центар ,,Карловачка уметничка радионица“.

Филмски програм Карловачки филмски викенд укључиће пројекције следећих филмова:

ПЕТАК 7. август

varljivoleto68

21.00 час
Варљиво лето ‘68. (1984)
Режија: Горан Паскаљевић
Трајање: 91 мин 

СУБОТА 8. август

enklava

21.00 час
Енклава (2015)
Режија: Горан Радовановић
Трајање: 92 мин

НЕДЕЉА 9. август

Amelie_poster

21.00 час
Чудесна судбина Амелије Пулен (2001)
Режија: Жан Пјер Жене
Трајање: 122 мин

Тагови:

Повезане вести >

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.