Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.
Др Андреј Фајгељ поздравља учеснике

Објављено:

09/07/2014
Културни центар угостио учеснике самита „Један свет младих“
09/07/2014

У духу своје отворености ка свим културним дешавањима у граду, институцијама и појединцима, Културни центар Новог Сада данас је домаћин учесницима самита „Један свет младих“, који у нашем граду бораве као гости фестивала Егзит и Милене Милићевић, амбасадора-координатора за регион Европе.

„Youth Fair“ је најмасовнија манифестација на свету са преко 1200 учесника из 120 земаља, а учесници овог самита, њих 30, из 20 различитих земаља, данас су гости Културног центра Новог Сада који је пружио логистичку и финансијску подршку реализацији пројекта и уступио своје просторије за део активности овог самита.

Овај простор у којем се ви сада налазите је „Трибина младих“. Тако се некада, пре 60 година звала и ова институција. У својој прошлости, Трибина младих је била место младих стваралаца који су, у комунистичко време, управо овде имали слободу изражавања у потпуно демократском духу за који су се сами упорно борили. Дакле, новосадска Трибина младих била је, од Риге до Владивостока, позната као бастион слободе. Од када сам дошао на чело ове установе, залагао сам се да се посветимо у потпуности младима. Да овде излажу своје радове млади људи, да организујемо трибине на којима ће млади сучељавати своја мишљења, да најбољима овде пружимо прилику да раде и др. Стога, моје је неизмерно задовољство што вас, младе из целог света, могу да поздравим управо овде, да вам пожелим срећан рад у радионици коју су вам ваши домаћини организовали, као и да вас обавестим да смо за вас припремили и пројекције два филма. Желим вам леп провод и на Егзиту, и у Новом Саду, пожелео је добродошлицу учесницима предузетничке радионице „Прављење заједнице и оснаживање репутације на интернету“, директор Културног центра Новог Сада др Андреј Фајгељ.

Присутнима овог самита се обратио и мр Дарко Полић, члан експертског тима при кандидатури Новог Сада за Европску престоницу културе 2021. године, који је укратко представио рад Културног центра и напоре који се улажу у процесу кандидатуре за добијање ове титуле.

Културни центар Новог Сада је за вечерас од 19 сати организовао филмску пројекцију у Великој сали Културног центра за наше посетиоце, учеснике самита „Један свет младих“. Биће приказан филм „Нови Сад – отворен град“ који је снимљен у продукцији Културног центра Новог Сада, као и филм „Кенеди се жени“ у режији великог новосадског уметника Желимира Жилника.

Тагови:

Повезане вести >

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.