Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Објављено:

28/06/2018
Лаб за европске пројекте – Ријека
28/06/2018

Након Темшвара и Новог Сада, трећи едукативни циклус програма „Лаб за европске пројекте“ одржаће се од 30. јуна до 8. jула у Ријеци.

Кроз овај пројекат Фондација ,,Нови Сад 2021’’ оспособљава осам новосадских менаџера, спремних да управљању у култури приђу на потпуно нов и другачији начин, да се носе са модерним изазовима и трендовима.

Тема трећег сусрета у оквиру едукативног програма „Лаб за европске пројекте“ су програми и културне политике с посебним нагласком на развој програма, европску димензију и успостављање сарадње, буџетирање и прикупљање средстава.

Ментори и предавачи у Ријеци биће Julia Pagel, генерална секретарка у NEMO – Network of European Museum Organisations (Немачка), Adam Jeanes, пројект менаџер и директор Music/Arts Council England (Енглеска), Милена Драгичевић Шешић, шефица катедре за интеркултурализам, менаџмент уметности и посредовање UNESCO-а и предавач из подручја културних политика, менаџмента у култури и културолошких и медијских студија на више универзитета широм Европе (Србија), а гостујући предавачи су Алма Р. Селимовић и Мојца Југ из Завода Бункер (Словенија), затим Antonia Silvaggi из MeltingPro-а (Италија).

Први циклус програма „Лаб за европске пројекте“ одржан је у децембру 2017. године у Темишвару где је главна тема била развој публике, док је други циклус на тему продукције одржан у Новом Саду у априлу ове године.  

Тагови:

Повезане вести >

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.