Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

„Lab for European Project Making“ – едукација (2017/2018)

 

Фондација „Нови Сад 2021“ у сарадњи са Европским престоницама културе Темишвар 2021 и Ријека 2020, у циљу значајног повећања капацитета будућих престоница културе за покретање, финансирање и спровођење европских културних пројеката великих размера, објављује:

 

ЈАВНИ КОНКУРС

за пријаву на програм „Lab for European Project Making“ намењен развијању и јачању вештина професионалаца који су активни на културно-уметничкој сцени у области вођења културних догађаја, како би се изградила јака управљачка подршка за предстојеће Европске престонице културе.

 

Пројекат „Нови Сад 2021“ тражи 8 кандидата.

Јавни позив за овај програм можете преузети на следећем линку.

Онлајн апликациони формулар налази се на следећем линку.

Додатна документација на енглеском језику (из јавног позива) шаље се на адресу:

Нови Сад 2021 – Европска престоница културе

Поштански фах 153

21101 Нови Сад

Одлуку Управног одбора о учешћу на јавном конкурсу можете пронаћи на следећем линку.

Одлуку о изменама и допунама Одлуке о јавном конкурсу „Лаб за европске пројекте“, донету 14. августа 2017. године, можете пронаћи на следећем линку.

Одлуку о измени Одлуке о јавном конкурсу „Лаб за европске пројекте“, донету 28. септембра 2017. године, можете преузети на следећем линку.

Одлуку о избору конкурсне комисије за одабир кандидата за учешће на јавном конкурсу „Лаб за европске пројекте“ можете пронаћи на следећем линку.

Одлуку о измени одлуке о избору кандидата за учешће на јавном конкурсу „Лаб за европске пројекте“, донету 28. септембра 2017. године, можете пронаћи на следећем линку.

Конкурс траје до 15. септембра (у поноћ), а резултати конкурса биће познати до 15. октобра 2017. године.

За све додатне информације у вези са овим конкурсом можете добити на следеће адресе: lazar.jovanov@ns2021.rs и milica.raskovic@ns2021.rs.

 

Након разматрања пријава свих кандидата, Конкурсна комисија донела је Одлуку о изабраним кандидатима који се упућују на 3 различита модула овог едукативног програма. Кандидати који ће похађати овај програм су:

  1. Милеса Милинковић
  2. Горан Кезић
  3. Виктор Вараши
  4. Виолета Ђерковић
  5. Александар Опарница
  6. Армин Хаџимусић
  7. Северина Милетић Простран
  8. Марко Јозић

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.