Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Објављено:

09/03/2018
Позив младима за Међународни летњи камп у Литванији
09/03/2018

Фондација „Нови Сад 2021“ у сарадњи са Европском престоницом културе „Каунас 2022“ у Литванији, подржаће одлазак Новосађана – младих уметника или културних радника, који прођу квалификације домаћина, на међународни летњи камп.

Међународни летњи камп, који организује „Каунас 2022 – Европска престоница културе“, је ко-креативна платформа за младе, и одржава се од 7. до 15. јула 2018. године, када Литванија обележава 100 година независне државе. Трошкове смештаја и исхране покрива организатор, а трошкове пута за 4 уметника у износу од 250 евра, покрива Фондација „Нови Сад 2021“.

Организатори позивају младе да обележе 100 првих тренутака: да угосте „100 Каунасијаца – Литванаца и грађана других националности – вољних да креирају 100 првих утисака на креативан и снажан начин за Каунас . Траже се млади људи ентузијасти који су спремни да се повежу са новим идејама и сарађују једни с другима у остварењу заједничких циљева: подизање енергије, ентузијазам, жеља за откривањем, поштовање према другима, узајамно разумевање и креативност.

То је 100 шанси да се осећате слободно, примените нове идеје, направите корак напред, суочите се са неким страховима, суочите се с критиком, ограничењем изазова или питањима која их постављају други. Пружа Вам се јединствена прилика да откријете много различитих првих тренутака и будете сретни у кампу размењујући добру енергију! Циљ Фондације ’’Нови Сад 2021’’, између осталог, јесте и да  ствара прилике и подстиче мобилност и размену уметника и других актера у културним и креативним индустријама.

Сви заинтересовани кандидати могу се пријавити до 2. априла, на сајту организатора.

Фондација ’’Нови Сад 2021’’ моли све потенцијалне учеснике да своју пријаву проследе и на info@ns2021.rs (са назнаком „Пријава за камп Каунас 2022“) како би били благовремено обавештени о резултатима и добили нове информације.  

Више информација о Кампу прочитајте овде.

Тагови:

Повезане вести >

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.