Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Објављено:

24/10/2018
„Lonli planet” прогласио Нови Сад за топ дестинацију у 2019. години
24/10/2018

Чувени туристички водич и магазин „Lonely Planet“ уврстио је Нови Сад у топ три града-дестинације за туризам у 2019. години!

„Елегантан и опуштен, Нови Сад долази у центар пажње туриста, упркос свом статусу другог по величини града“, кажу у „Lonely Planet“-у.

Незаборавна искуства у граду која препоручују експерти овог магазина укључују како провођење опуштеног поподнева на пешчаној плажи Штранда и у зеленом рају Рибарског острва, тако и уживање у гастрономској забави у традиционалној војвођанској кафани.

Tom Hall, главни уредник „Lonely Planet“-а, рекао је да Нови Сад с правом прима глобално признање.

„Пошто је град Европска престоница младих 2019. године, Доњи град Петроварадинске тврђаве ће бити подмлађен, док је некадашња запуштена Кинеска четврт претворена у област алтернативне културе. Додајте томе новосадску изузетну аустроугарску архитектуру, као и низ вредних галерија, музеја и позоришта и лако је видети зашто је ово постала дестинација која се мора видети“, рекао је Hall, а наводи се у саопштењу ТОС-а.

Нови Сад је заузео треће место на листи најбољих градских дестинација у 2019. години.

У Туристичкој организацији Србије кажу да су изузетно поносни на Нови Сад и ново међународно признање које добија као туристичка дестинација.

Након дугогодишње промоције коју су партнерски водиле Туристичка организација Србије и Туристичка организација Новог Сада, као и раније освојеног признања „Serbia best in travel 2015″, директор Марија Лабовић каже да је за све ово како признање за позиционирање Новог Сада у претходном периоду, тако и подстрек за даље промотивне активности како бисмо у Србију довели што већи број туриста.

Овако изгледа комплетна листа:

1. Копенхаген, Данска

2. Шензен, Кина

3. Нови Сад, Србија

4. Мајами, Флорида

5. Катманду, Непал

6. Мексико Сити, Мексико

7. Дакар, Сенегал

8. Сијетл, САД

9. Задар, Хрватска

10. Мекнес, Мароко

Тагови:

Повезане вести >

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.