Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.
Making Art that Matters!

Објављено:

03/03/2021
Отворен позив за обуку „Making Art that Matters!“
03/03/2021

Фондација „Нови Сад 2022 – Европска престоница културе“ отворила је позив за обуку „Making Art that Matters!“ која ће бити одржана од 12. до 18. априла у Новом Саду. Рок за пријаву је 19. март 2021. године до поднева.

Making Art that Matters!

Учесници ће имати прилику да се уз менторе из Walk the Plank (УК), Мултимедијалног центра „Лед арт“ и Шок задруге (СРБ) упознају са принципима и примерима ангажоване уметности, затим да открију значај уметничких интервенција и перформанса за покретање друштвених промена као и да заједно осмисле и организују ангажован партиципативан догађај на отвореном. Више информација можете пронаћи овде.

„Making Art that Matters!“ је једна од пет Школа партиципације организованих у оквиру пројекта Креативне Европе European Outdoor Arts Academy – School of Participation. Новосадска Школа партиципације ће окупити 30 учесника из девет партнерских земаља (Велика Британија, Бугарска, Литванија, Аустрија, Србија, Ирска, Јерменија, Естонија и Мађарска) како би стекли нова практична знања и искуства у креирању уметничких партиципативних садржаја на отвореном.

Позив је отворен за све кандидате који су посвећени креативном раду и заинтересовани за тему ангажоване уметности, без обзира на ниво и природу образовања. Од одабраних кандидата се очекује да буду отворени за рад с колегама из целе Европе и спремни да стекну нове вештине.

Радни језик обуке је енглески.

За учешће на обуци потребно је послати следеће документе на енглеском:

  • радну биографију
  • мотивационо писмо до 300 речи у ком објашњавате зашто бисте желели да учествујете у овој обуци и шта имате да понудите

Пријаве се шаљу на international@ns2021.rs.

За одабране кандидате који нису из Новог Сада трошкове смештаја покривају организатори. Путне трошкове покривају одабрани кандидати.

За било каква питања или недоумице обратите се на мејл international@ns2021.rs.

Имајући у виду тренутну ситуацију са пандемијом коронавируса и мере које могу у будућности утицати на путовање учесника, организатори задржавају право промене датума одржавања обуке у Новом Саду, да је откажу или да је одрже онлајн.

 

Фото: Мартин Плепис

Тагови:

Повезане вести >

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.