Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Објављено:

23/03/2018
Одржана обука „Могућности финансирања путем ЕУ фондова“
23/03/2018

Фондација „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“ и Фонд „Европски послови“ Аутономне Покрајине Војводине, организовали су тродневну стручну обуку „Могућности финансирања путем ЕУ фондова“, за запослене у институцијама културе са територије града Новог Сада и Зоне 021 – Ириг, Сремски Карловци, Беочин.

Главни циљ обука, одржаних 21, 22. и 23. марта у сали 1 Скупштине Аутономне Покрајине Војводине, био је да се учесници оспособе да самостално формулишу предлоге пројеката према фондовима Европске Уније, да науче стратешки да их позиционирају у оквире дефинисаних приоритета и мера, као и финансијских ограничења. Током обуке полазници су унапредили вештине неопходне за преузимање активне улоге у развоју и имплементацији пројеката на локалном и регионалном нивоу.

Реализоване обуке представљају резултат заједничког рада Фондације „Нови Сад 2021“ и Фонда „Европски послови“, на основу споразума о сарадњи који су ове две институције потписале у децембру 2017. године. Пројекат „Изван зоне комфора„ у оквиру ког је започето подизање капацитета институција културе радионицом „Публика у фокусу“ у новембру претходне године, настављен је реализацијом обуке којом ће се повећати могућности финансирања институција културе на територији града Новог Сада из фондова Европске уније.

Процес усавршавања је у првом наврату усмерен на запослене у институцијама чији је оснивач Република Србија, АП Војводина и град Нови Сад, а у наредном периоду едукација ће бити организована и за све остале актере у културним и креативним индустријама.

Тагови:

Повезане вести >

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.