Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.
еђшег pocket globe

Објављено:

14/02/2020
Музички пут око света у Еђшегу
14/02/2020

Културна станица Еђшег наставља са својим првим продукцијским пројектом – Pocket Globe циклусима. Пето издање такозваних музичких екскурзија, поред представљања музичара, који и овог пута доносе фузију различитих звукова, обухватиће и радионицу „Just listen/Само слушај“.

Радионицу на тему музике, импровизације и медитације, која ће бити одржана 21. фебруара од 18 сати у Еђшегу (Антона Чехова 4) предводиће Daniel More, талентовани музичар, контрабасиста и импровизатор који као „freelancer” плови водама класике и џеза, спреман да подели сазнања о новооткривеним музичким правцима. Циљ радионице је да се креира простор где ће учесници (како почетници тако и професионални музичари) моћи да уживају и истражују музику као вид комуникације и само-изражавања, унапређујући своје вештине слушања, импровизовања и концентрације. Радионица је отворена за све и улаз је бесплатан.

Daniel More ће већ сутрадан, 22. фебруар, од 20.21 час, приказати своје умеће стварања и уживања у музици, на концерту младог новосадског импро/џез триа Лављи Дани Дима, чији је Море члан. Овај трио држи се неписаног правила да је све подложно импровизацији. Музика коју стварају на тај, специфичан начин им помаже да упознају једни друге и лакше разумеју намере, емоције и жеље једни других. Поред Даниела који свира контрабас, трио чине Димитрије Јаковљевић на електричној гитари и Лав Ковач на бубњевима. Цена улазнице је 300 динара, а можете је пронаћи на продајним местима Gigs tix-а или путем интернет странице.

У недељу у Еђшег стиже састав који са готово научном посвећеношћу изучава, а потом и интерпретира сефардску музику, успешно комбинујући балканске, јеврејско-шпанске, отоманско-турске и арапске музичке традиционалне композиције подмлађујући их импровизацијама. У питању је група музичара Shira U’tfila која ће у оквиру Pocket Globe циклуса наступити 23. фебруара са почетком у 20.21 час. Цена улазнице је 300 динара, а можете је пронаћи на продајним местима Gigs tix-а или путем интернет странице.

Све информације о догађају можете пронаћи и на Facebook event-u.

Pocket Globe – џепне музичке екскурзије покренуте су у септембру 2019. године, као један од првих продукцијских пројеката културне станице Еђшег са жељом да се промовише некомерцијални звук и велика имена актуелне светске музичке сцене, када говоримо о етно, џез и експерименталној музици, а који доносе спој различитих нација, култура, музике, инструмената.

Тагови:

Повезане вести >

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.