Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Објављено:

12/11/2019
Музика спаја различите културе и нације: Други Pocket Globe у Еђшегу
12/11/2019

Два концерта, врхунски џез уметници и прва слушаоница глобал-етно-џез музике – други циклус квалитетних музичких садржаја, Pocket Globe, поново је у културној станици Еђшег.
Први концерт заказан је за 17. новембар у 20.21 час, а наступиће Jovićević/Miklós/Wójcinski трио. У њиховом саставу преплићу се културе три различите земље: Јасна Јовићевић на дувачким инструментима (Србија), Силвестер Миклос на бубњевима (Мађарска) и Ксавери Војћински на контрабасу (Пољска). Они у музику уносе свежину својом оригиналношћу и слободном формом, а познати су по импровизацији, композицији и савременом приступу камерној џез музици. Њихов први албум проистекао је из џез радионица на којима су учествовали прошле године, у оквиру програма Artist in Residence (Уметник у гостима), а композиције са тог првенца Новосађани ће чути управо на Pocket Globe-u.
Улазница за овај концерт је 300 динара, а карту можете купити  овде.
Карте ће бити у продаји и на улазу у КС Еђшег.

Већ наредне вечери, 18. новембра, стиже још један трио, који такође доноси звуке џеза. Wabi трио сачињен је од тројице виртуоза: Сава Ботић – електрични клавир, Daniel More – бас и Немања Тасић – бубњеви. За себе кажу да инспирацију проналазе у природи која је неуједначена и заувек променљива и да теже да прикажу лепоту у пролазности, неуређености и једноставности. Концерт почиње у 20.21 час.
Улазница за овај концерт је 200 динара, а карту можете купити овде.
Карте ће бити у продаји и на улазу у КС Еђшег.

Прво издање Pocket Globe слушаонице са разлогом ће предводити познати новосадски колекционар светске, добре музике – DJ Killo Killo. Поред вишегодишњег искуства у пуштању музике поседује и истанчан укус и способност да изненади слушаоца својом невероватном селекцијом и оригиналношћу. Музика са различитих страна света, добра забава, ђускање и уживање биће 30. новембра, такође у 20.21 час.
Улаз на прву Pocket Globe слушаоницу је слободан.
Информације о другом циклусу Pocket Globe-а можете пронаћи и овде

Pocket Globe има за циљ да Новосађанима представи велика имена актуелне светске музичке сцене, када говоримо о етно, џез и експерименталној музици, а која доносе спој различитих нација, култура, музике, инструмената. У првом циклусу одржана су три концерта у културној станици Еђшег, која су програмски била повезана са „братским”, београдским фестивалом Todo Mundo.

Тагови:

Повезане вести >

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.