Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Објављено:

11/03/2021
Награда Новосадском волонтерском сервису за допринос борби са пандемијом коронавируса
11/03/2021

Новосадски волонтерски сервис добитник је Националне награде за волонтирање, због великог доприноса борби у кризи изазваној пандемијом коронавируса.

Награду додељује Форум за одговорно пословање и Смарт колектив појединцима, компанијама и организацијама који су се истакли у волонтирању током прошле године.

Стручни жири, сачињен од представника цивилног, државног и бизнис сектора, одабрао је оне који су се својим деловањем, залагањем и укључивањем истакли у волонтирању током протеклих годину дана.

Награда НВС-у додељена је на CSR форуму, који је организовао Форум за одговорно пословање уз подршку Америчке агенције за међународни развој, у оквиру којег је награђено и 19 компанија које су показале изузетност у континуираном донирању хране за најугроженије становништво, значајан допринос борби против сиромаштва и допринос остваривању циљева одрживог развоја.

Новосадски волонтерски сервис, покренут је као заједничка платформа два пројекта – Европске престонице културе и Омладинске престонице Европе. У борби са пандемијом коронавируса НСВ је одиграо кључну улогу у пружању помоћи и подршке суграђанима, остваривши скоро 4000 волонтерских сати, а ангажовано је 667 волонтера и волонтерки. Они су били ангажовани на активностима набавке хране, лекова и намирница за суграђане старије од 65 година у директној сарадњи са Црвеним крстом, учестовали су у постављању привремене Ковид болнице на Новосадском сајму у директној сарадњи са Војском Србије, те подели помоћи за најсиромашније и на паковању више од 20.000 пакета за пензионере Новог Сада. Њихов труд и рад прошле године крунисан је и традиционалном Октобарском наградом.

О начину функционисања НВС-а, успесима и изазовима, можете читати у разговору са координатором НВС-а, Војиславом Пркосовачким.

Фото: Владимир Величковић

Тагови:

Повезане вести >

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.