Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Објављено:

04/12/2017
Најбољи техно и реп звук за дoček 2018. у Студију М
04/12/2017

Новосађане и бројне туристе у новогодишњој ноћи очекује нови концепт дочека Нове године уз режирани програм, специјалну светлосно-визуелну продукцију и уметнички концепт који подразумева ауторски тим сачињен од редитеља, сценографа, дизајнера светла и видео уметника и дизајнера ватромета. У организацији Фондације Нови Сад 2021, на четири бине, на Тргу слободе, на Тргу републике, у Дунавском парку и у Студију М, посетиоцима ће имати прилике да уживају у попу, року, џезу, музици за децу и електронској музици.

Једну од четири локације за дочек 2018. представиће Студио М који ће и ове године бити место окупљања љубитеља техно и реп звука, када ће на великој Re:Shape NYE журки на две бине наступити укупно дванаест извођача. Rave Beats бина представиће ексклузивно у Новом Саду ди-џеј звезду Џона Аквавиву, зачетника авангарде у техно култури и музици, док ће CAKE Beats бина угостити  гангста лорда, вођу најтврђег треп таласа на Балкану и првог сина Далмације, Крешу Бенгалку. На Rave Beats бини очекују нас и наступи одабраних регионалних извођача као што су Кристијан Молнар, Александре Дуенде, Dark Angel и Smt#ng, док ће оснивачи једне од најпопуларнијих клупских хипхоп вечери у Србији, CAKE Beats на својој бини, уз Крешу Бенгалку и DJ VRH-а представити најпознатија имена регионалне и домаће и хипхоп сцене као што су Fat Gold, pizzaboi., Pushta G и Rasheed & Yeah Left.

Главна звезда Rave Beats бине биће чувени Џон Аквавива, чије су траке чак шест пута заузеле прво место престижне Беатпорт листе. Радећи са Ричијем Хоутином, Карлом Ковалским, Марком Квејлом и многим другим, Аквавива  већ две деценије гостује на хиљадама журки широм света наступајући пред милионима људи. За микс пултом наћи ће се и широм региона омиљени Кристијан Молнар, који ће својим препознатљивим миксом хауса, прогресива, техна, диска и многих других жанрова направити праву новогодишњу атмосферу. Журка ће бити употпуњена и наступима Александре Дуенде, једне од најпопуларнијих београдских диџејева, која пуни подијуме београдских и регионалних клубова и миљеника домаће клупске сцене, ди-џејева Smt#ng и Dark Angel.

Richie Hawtin & John Acquaviva ‎– X-Mix-3 – Enter: Digital Reality! (The John Acquaviva Mix): https://youtu.be/bHYmSLb9RLI

CAKE Beats, клупско вече који већ три године успешно промовише своју визију хипхоп културе и начина живота који је прати угостиће једног од оснивача гангста реп групе Киша метака, Крешу Бенгалку, који већ годинама влада регионалном хипхоп сценом. Направивши самостални албум ФИНАЛЕ ове године, на којем се налазе публици већ раније познати хитови Kalashnikov, Побједа и El Comandante, узбуркао је регионалну сцену и позиционирао се као један од најтраженијих реп извођача, а у Студију М наступиће уз DJ VRH-a, са којим заједно чини добитну комбинацију по утисцима бројне публике. На CAKE Beats бину након низа изузетно успешних журки којима су Загреб обогатили светским и квалитетним звуцима хипхоп, треп и грајм музике, стиже и загребачки концепт клупске вечери Fat Gold, pizzaboi., представник хипхоп колектива Клика, док нас на крају очекује и наступ домаћина ове бине и све популарнијих Cake Beats журки, чувеног новосадског двојца који чине Rasheed и Yeah Left.

Крешо Бенгалка – Побједа: https://youtu.be/L9wdkct5HUQ

Већ од 4. децембра на продајним местима Гигстикса моћи ће да се набави врло ограничен број промотивних улазница за овај догађај по поклон цени од 790 динара. Промотивна цена износиће 990 динара, претпродајна цена биће 1.490 динара, док ће финална цена износити 1.990 динара.

Тагови:

Повезане вести >

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.