Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Објављено:

18/04/2018
Нова места – конкурс за уређење малих јавних површина
18/04/2018

Уредите свој комшилук! У среду 18. априла 2018. године, Фондација „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“ расписала је конкурс „Нова места – микрогрантинг“ за уређење малих јавних површина у Новом Саду и Зони 021 (Беочин, Ириг, Сремски Карловци).

У оквиру пројекта ,,Нова места – Микрогрантинг“ конкурсом за уређење малих јавних површина предвиђено је да грађани буду ти који пријављују и до краја реализују своје идеје за конкретне локације које самостално бирају. Удружењима грађана и стамбеним заједницама, чији предлози буду изабрани као најбољи од стране стручног жирија, биће одобрена финансијска средства у износу од максимално 350.000,00 динара.

Шта се све може радити?

Грађани могу постављати нови урбани мобилијар (клупе, столове, надстрешнице, перголе, канте за отпатке, држаче за бицикле, украсне жардињере…). Могу се бавити урбаним баштованством – озелењавањем површина (постојећих жардињера и старих пешчаника), или чишћењем и уређењем простора, културним и еколошким активностима… Могу постављати инфраструктуру за социјалне активности (поље за боћање или опрему за шах, скејт-парк…) или организовати простор за креативно изражавање. Предложене локације морају бити јавне површине које су свима доступне, и то не могу бити приватне парцеле и дворишта, као и простори који спадају у зону посебног режима заштите у Новом Саду и културно-историјске целине градског језгра Сремских Карловаца.  

Да бисте идеју пријавили на конкурс, није потребно предзнање о хортикултури или архитектонско-урбанистичкој пракси. Потребна је само воља, креативност и ентузијазам!

Конкурс је припремљен и реализује се у сарадњи са Друштвом архитеката Новог Сада.

За све техничке и административне поступке који морају бити предузети, иницијатори предлога ће имати стручну подршку и помоћ.

Током априла, биће организовани „Инфо дани“ на ову тему, а заинтересовани грађани питања могу поставити и путем имејла: predlog@ns2021.rs или телефоном на број: 060/7202116, сваког радног дана од 10-12ч.

Детаљи конкурса

Тагови:

Повезане вести >

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.