Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Објављено:

06/07/2016
НОВИ ИДЕНТИТЕТ ЗА НОВЕ МОСТОВЕ
06/07/2016

Пројекат „Нови Сад 2021“, са којим се Град Нови Сад кандидује за престижну титулу Европска престоница културе 2021, представиће нови визуелни идентитет на EXIT-у, једном од најбољих музичких фестивала у Европи.

После усвојеног програмског концепта и слогана „За нове мостове“, Уметнички савет пројекта „Нови Сад 2021“ расписао је конкурс за нови визуелни идентитет. Победило је идејно решење Јована Тркуље, једног од најбољих српских дизајнера. Његов светски признат, вишеструко награђивани новосадски студио, „Петер Грегсон“ понудио је јединствено, једноставно и иновативно решење логотипа.
– Јован Тркуља је успео да обједини у логотипу назив пројекта, слоган и програмски концепт. Са друге стране, логотип има изражену европску димензију – применљив је на свим европским језицима . Коначно, успео је да сам лого учини партиципативним. Свако ће у њему прочитати оно што је њему најважније. – изјавио је председник Организационог одбора кандидатуре Града Новог Сада за Европску престоницу културе 2021. господин Немања Миленковић.

                        ns_2021_cyrns_zanovemostove_cyr 

                        ns_2021_eng ns_fornewbridges_eng

Нови визуелни идентитет пројекта „Нови Сад 2021“ премијерно ће бити представљен првог дана Exita, на State of Exit Zone, која представља све препознатљивију друштвену активност Фестивала. Промоција ће почети, симболично, у 20 часова и 21 минут, а чиниће је низ партиципативних активности у којим ће моћи да учествују сви посетиоце Еxita.

Уметнички савет је дефинисао Четири моста програмског концепта кандидатуре које чине осам тема којима ће се кандидатура бавити:

Мостови:
Слобода – креативне индустрије и млади
Дуга – конфликти и миграције
Нада – културни капацитет и јавни простори
Нови – културно наслеђе и гостопримство

                       ns_nadadugasloboda_cyrns_hopefreedomrainbow_eng 

Путем нових мостова, град Нови Сад ће представити, али и ојачати, своје капацитете и потенцијале. С друге стране, кандидатура за престижну титулу је и јединствена прилика да се наш град суочи и реши неке од важних недостатака и изазова.

Тагови:

Повезане вести >

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.