Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Објављено:

19/12/2014
Нови лого и дизајн пројекта Нови Сад 2021
19/12/2014

Један од циљева Одбора за 2014. годину био је осмишљавање и израда новог брендинга и визуелног идентитета пројекта. Ово је рађено зато што су промотивне активности и медијска препознатљивост изузетно значајне за добијање статуса кандидатуре, али и због промоције кандидатуре међу грађанима, чија је улога изузетно значајна у овом поступку. Приликом израде дизајнерског решења водило се рачуна о једноставности. Пратећи дугогодишњу праксу досадашњих Европских престоница културе, уочено је да су аутори највише потенцирали значај саме године кандидатуре. Визуелни идентитет пројекта Нови Сад 2021, осмишљен је на тај начин што се инсистирало на симболичком значењу цифара године кандидатуре, али су се имали у виду и поједини симболи Новог Сада. При креирању лога употребљени су бројеви 20 и 21 и интерпункцијски знаци, на тај начин што је иза броја 20 постављен зарез, а иза броја 21 тачка. Овај знак је, истовремено бројање година (и векова) до године за коју се Нови Сад кандидује за Европску престоницу културе. Поред тога, модификован је број два, тако да подсећа на лабуда, а са обзиром да у логу има два броја 2 они истовремено симболизују Ису и Бису, лабудове који су један од модерних симбола нашег града. Део новог лога је и нови мото пројекта – КУЛТ ТУРА, који је део новог бренда кандидатуре нашег града. У оквиру лога искоришћене су и четири основне теме стратегије Нови Сад 2021, које су симболизоване цртама и градативно послагане од теме – нове везе, преко теме нове снаге и нови простори, да би се целина заокружила последњом темом – нова Европа који је просторно заокружен помоћу црта.

Тагови:

Повезане вести >

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.