Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Објављено:

03/12/2019
Нови Сад место „Сусрета“: Нови позив за уметнике
03/12/2019

Нови позив за локалне уметнике отвара тим Културфорума у сарадњи са „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“ где им се пружа прилика да са својим савременим и аутентичним радовима постану део десете Групне продајне изложбе малог формата „Сусрет“, инспирисане годином када ће Нови Сад бити Европска престоница културе. Конкурс је отворен до 7. децембра, а мејл адреса за пријаву је: kulturforum.odkr@gmail.com.
Слоган „Сусрети“ долази од идеје да ће управо Нови Сад те 2021. године бити место фокуса европске културе, те сусрета домаћих и међународних уметника и актера у култури, због чега и уметници који се одлуче да учествују треба, у својим радовима, да се фокусирају на разноврсне облике „сусрета“.
„Прикључујући се енергији наступајућих догађаја од европског значаја, који ће се у наредним годинама одиграти у Новом Саду, настојимо да ова изложба буде сусрет домаћих ликовних и примењених уметника млађе генерације, са великом културном манифестацијом, каква европска престоница културе јесте, али и са широком публиком, и посебно, локалном заједницом којој се КС Еђшег обраћа“ наводи у тим Културфорума.
Изложба ће бити реализована од 16. до 29. децембра у културној станици Еђшег.
Темом „сусрета” Културфорум, заједно са уметницима, настоји да реагује на питања будућих уметничких и културних преспектива у земљи и региону. Када се уметник нађе пред изазовом савременог стваралаштава, пред публиком, а публика пред делима.
Информације о условима за пријављивање на конкурс можете пронаћи на facebook страници.
Културфорум ОДКР од 2014. периодично приређује Групну продајну изложбу малог формата као својеврсни преглед и промоцију домаће сцене ликовних и примењених уметника млађе генерације, те програм за развој публике и тржишта уметности.

Тагови:

Повезане вести >

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.