Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Објављено:

12/03/2019
Новосадски волонтерски сервис на Сајму волонтирања
12/03/2019

Уколико сте вољни да, кроз волонтерски рад пружите подршку заједници, али и напредујете на професионалном и личном плану, стекнете нова и велика искуства, и упознате се са радом Новосадског волонтерског сервиса, онда је други по реду Сајам волонтирања под називом „Волонтирање у заједници“ право место за вас. Одржаће се у четвртак, 14. марта од 10 сати у холу Филозофског факултета.
Манифестација је отвореног типа и намењена је свим академцима Универзитета у Новом Саду и другим Новосађанима како би имали прилику да се на једном месту упознају са великим бројем организација и њиховим волонтерским програмима, пројектима и позицијама које су отворене током године у нашем граду. Један од излагача на овом специфичном сајму биће и Новосадски волонтерски сервис.

Према речима руководиоца програма Новосадског волонтерског сервиса, Војислава Пркосовачког, овај сајам је такође и сјајна прилика да се прикупе информације и успоставе контакти са представницима организација али и стекну значајна познанства.
„Сајам је простор на којем ће организатори волонтирања, удружења, установе и институције моћи да представе своје разноврсне волонтерске програме у секторима заштите животне средине, младих, социјалне заштите и здравља. Волонтери ће моћи да препознају нове опције за учење, стицање искуства и ширење доброг расположења. Такође, биће у могућности да чују искуства старијих волонтера.
Овом значајном манифестацијом Факултет, као стециште младих људи, њихових идеја и знања, отвара се према заједници“, истиче Пркосовачки.

Сајам волонтирања организује Центар за подршку студентима Филозофског факултета Универзитета у Новом Саду у сарадњи са Новосадским волонтерским сервисом.
Подсетимо, у 2017. години, отворен је Новосадски волонтерски сервис чији је циљ развијање јединственог локалног сервиса за волонтерске активности. База сервиса броји преко 600 волонтера, у оквиру сервиса подржано је 50 волонтерских пројеката, а само у току 2018. године уложено је више од 3000 волонтерских сати.

Тагови:

Повезане вести >

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.