Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Објављено:

05/09/2018
Oбука „Могућности финансирања путем ЕУ фондова“
05/09/2018

Фондација „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“ и Фонд „Европски послови“ Аутономне Покрајине Војводине, организују тродневну стручну обуку 5, 6. и 7. као и 19, 20. и 21. септембра „Могућности финансирања путем ЕУ фондова“ за запослене у институцијама културе са територије града Новог Сада и Зоне 021 – Ириг, Сремски Карловци, Беочин.

Циљ обука које се одвијају у културној станици Еђшег је да се учесници оспособе да самостално формулишу предлоге пројеката према фондовима Европске Уније, да науче стратешки да их позиционирају у оквире дефинисаних приоритета и мера, као и финансијских ограничења. Током обука полазници развијају вештине и ставове који су неопходни за преузимање активне улоге у развоју и имплементацији пројеката на локалном и регионалном нивоу.

Остали циљеви обуке: 

  • упознавање са начином управљања, основним карактеристикама и програмирањем расположивих фондова у оквиру ИПА инструмента за претприступне помоћи ЕУ,
  • представљање значаја претприступних фондова Европске уније,
  • упознавање са концептима програма прекограничне сарадње и програма Eвропске уније,
  • упознавање са основним принципима управљања пројектним циклусом,
  • упознавање и практична примена приступа логичког оквира у формулисању и развијању пројектних идеја,
  • упознавање и оспособљавање за коришћење инструмената који олакшавају припрему пројеката (дрво проблема, дрво циљева итд.),
  • упознавање са критеријумима евалуације квалитета пројектних идеја,
  • представљање примера успешних пројеката.

Реализоване обуке представљају резултат заједничког рада Фондације „Нови Сад 2021“ и Фонда „Европски послови“, на основу споразума о сарадњи који су ове две институције потписале у децембру 2017. године.

 

Тагови:

Повезане вести >

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.