Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Објављено:

15/10/2018
Нови Сад на дан слепих гледа очима срца
15/10/2018

Међународни дан слепих и слабовидих, 15. октобар, у Новом Саду обележава се у оквиру програма под називом „Очи срца“ програмима који ће бити организовани током целом дана на неколико локација у граду који ће кулминирати вечерњим концертом у Синагоги, а чији је циљ да ову тему стави у фокус и приближи је нашим суграђанима.

Током 15. октобра биће реализовано више дневних програма на неколико локација у граду (Студентски трг, плато Спенса, Трг слободе) конципираних кроз музички и драмски програм, уз пројекцију филма о пијанисти Угљеши Бркљачу редитеља Душана Милетића. Учесници уметничких перформанса на ових неколико градских локација биће дуо Богданов и Драган Јајић Владисављев са екипом „Креативног погона”. 

Централни догађај је вечерњи концерт у Синагоги, на коме ће, поред Угљеше Бркљача учествовати и пијанисти Петра Спасојевић, Рита Кинка, Ратимир Мартиновић, виолончелиста Марко Милетић, кларинетиста Александар Тасић, гудачки квартет „ТАЈЈ“ и гудачки оркестар „Камерата Академика“, који ће, као знак подршке слепим и слабовидим, свирати са повезом на очима. Концерт ће почети у 19 часова. Улаз на концерт ће бити омогућен уз донацију за повез, а прикупљена средства биће употребљена за едукацију слепих и слабовидих особа у кретању градом и набавку паса водича.  

Иза идеје о организацији програма „Очи срца“ стоје организације „NeoplantArt“ и Академија уметности у Новом Саду, а програм се реализује уз подршку Фондације „Нови Сад 2021“.

Тагови:

Повезане вести >

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.