Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Објављено:

03/05/2019
Викенд у духу јапанске културе
03/05/2019

Како изгледа јапанска пица и каквог је укуса, имаћете прилике да видите и окусите данас и сутра у Културној станици Еђшег, где ће бити одржана манифестација „Tastes of Japan/ Укуси Јапана“.

Окономијаки, јапанску пицу или како је неки зову и слана палачинка, ће припремати Каори Јошида која стиже из Јапана и велика је љубитељка Србије, српске хране и културе.

Новосађани ће имати прилике да уживају у чарима јапанске кухиње данас од 16 до 22 часа, као и сутра од 14 до 20 часова.

Међутим, то није све, јер поред јапанског специјалитета, посетиоце очекују занимљиве радионице, предавања и концерти.

Улаз је слободан.

Каори Јошида није први пут гошћа Новог Сада, па је већ добро позната обожаваоцима јапанске кухиње, а циљ јој је да отвори и ресторан јапанске кухиње у нашем граду, те вредно учи српски језик.

Програм „Tastes of Japan/ Укуси Јапана“ се реализује у оквиру пројекта Гастрономски изазов, на ком заједно сарађују Фондација „Нови Сад 2021“ и ЕУ-Јапан Фест.

Тагови:

Повезане вести >

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.