Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Објављено:

22/04/2021
Позив младима за учешће на међународном пројекту „Омладински ангажовани театар“
22/04/2021

Отворен је нови јавни позив за све младе који желе да учествују у међународном пројекту Омладински ангажовани театар. Рок за пријаву је 30. април 2021.

Омладински ангажовани театар

Пројекат Омладински ангажовани театар подразумева продукцију омладинске представе кроз радионичарски рад, у којој млади учествују као аутори и извођачи. Пројекат је замишљен као мешавина различитих активности: друштвена истраживања, дебате, предавања, презентације, уметнички и креативни радови, тимски рад, међународне омладинске размене. Са младима ће на пројекту радити драмска педагошкиња и глумица Соња Лештар и редитељка Маја Гргић.

Ова представа је део међународног пројекта European Youth Engagement Network 2.0 – EYE.net 2 подржаног од стране ЕУ програма Европа за грађане и грађанке. Носилац пројекта је Фондација „Нови Сад – Европска престоница културе” у сарадњи са 15 партнерских организација из девет држава.

Партнерске организације из Грчке, Немачке, Чешке, Италије, Словеније, Француске, Србије и Литваније имају задатак да направе ауторску омладинску представу на неку од следећих тема: избегличка криза, женска права, евроскептицизам, солидарност, fake news, екологија, антифашизам, економија. Након премијерних извођења, представе ће гостовати у партнерским државама. Млади који учествују у пројекту имаће могућност да путују и сарађују са вршњацима из партнерских држава. Представе ће бити изведене као део главног програма две европске престонице културе Нови Сад 2022 и Каунас 2022.

Трупа Држ’ – не дај као партнер на пројекту позива све заинтересоване особе узраста од 15 – 30 година, свих образовних, друштвених и животних профила, средњошколце и студенте, са уметничким или глумачким искуством или без искуства, из Новог Сада и околине да се пријаве за учешће у овој узбудљивој креативној авантури.

Након попуњене пријаве, биће послат термин за учешће на аудицији.

Повезане вести >

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.