Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Open Call for Haiku Poet

’Novi Sad 2021’ Foundation, in cooperation with EU-Japan Fest launches the:

OPEN CALL FOR HAIKU POET

who would like to hold a workshop of Haiku poet within the project ‘Lend me a Haiku’ in Novi Sad in November 2019. The profile of the candidates should be the following:
– Haiku poet resident in Japan (any nationality) or Japanese haiku poet living in Europe
– Good command of the English language (for communication purposes)
– Published author
– Preferably has experience in holding workshops
– Preferably has his/her work translated in English and/or other major European languages

Information about the workshop:
– Location: Cultural Stations of the ‘Novi Sad 2021’ Foundation
– Period: 6-7 days in the second part of November (it is possible to negotiate the exact dates) – 3 or 4 workshop sessions + literary evening and presentation of poet’s work
– Attendees: local literary scene and enthusiast for Japanese culture
– Project: ‘Lend me a Haiku’ is the project of within ‘Novi Sad 2021 – European Capital of Culture’ programme with deals with reconciliation. It is organised together with the City of Osijek (which is an unsuccessful candidate for Croatian European Capital of Culture for 2020), because Osijek and Novi Sad were on opposite sides in the Yugoslav wars in the 1990s.

Necessary documents to be sent to international@ns2021.rs:
– CV of the applicant
– Poems in English (if they have translations)

What do we cover:
– Travel costs
– Stay in a 3* hotel with breakfast
– Fee for the poet in the amount of EUR 150
– Equipment and space for the workshop

Deadline for submission: 30 September 2019.

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.