Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.
o-city

Објављено:

07/04/2021
„Orange Planet“: Нова платформа европског пројекта „O-City“
07/04/2021

Европски пројекат „O-City“, који укључује универзитете, пословне школе и инкубаторе у Италији, Шпанији, Грчкој, Србији, Словенији у сарадњи с партнерима из Колумбије, креирао је платформу „Orange Planet“ чији је циљ промовисање модела креативне економије, тзв. наранџасте економије.

Управо ова платформа, за градове и регије представља, стратешко улагање у културу и креативност, посебно у контексту пандемије и њених утицаја, како би се подстакле стратегије раста и нове привредне, културне и друштвене парадигме.

Посвећена је универзитетима који желе да уметнике, креативне делатнике, стручњаке у области дигиталних технологија, креаторе видео садржаја, фотографе и друге професионалце из области културних и креативних индустрија доведу као госте на своја предавања како би студентима пренели вештине из области дигиталних технологија, уметности и предузетништва.

Културне и креативне индустрије представљају најбоље улагање у будућност региона јер су директно повезане са локалним заједницама и помажу у преиспитивању привреде у контексту одрживости. Поред тога, ове индустрије убрзавају процес дигитализације и поновног пласирања националних и међународних производа и услуга, стварајући при томе нове послове и нове могућности за младе. Више сазнајте на сајту.

Сви који су заинтересовани да се прикључе платформи могу то да учине до краја 2021. године, као и да се информишу путем мејла: international@ns2021.rs.

Нови Сад 2022 – Европска престоница културе“ партнер је на пројекту „Orange: Creativity, innovation & technology“ који се финансира из ЕУ фонда Ерасмус+.

Тагови:

Повезане вести >

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.