Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.
mostovi

Објављено:

26/05/2016
Заједно стварамо нове мостове! – Отворен други позив за подношење пројектних идеја
26/05/2016

za nove mostove - Copy-01

Пројекат Нови Сад 2021 улази у финалну фазу припреме пројеката који ће бити део званичног програма кандидатуре за Европску престоницу културе 2021. Како је Европска престоница културе првенствено намењена грађанима, Организациони тим расписује још један отворен позив за подношење пројектних идеја свим грађанима, институцијама и организацијама из јавног, приватног и невладиног сектора који се баве културом и на тај начин се укључе у пројекат Нови Сад 2021. Предложене идеје, морају бити иновативне, не смеју бити већ виђене или већ реализоване и морају испуњавати основне критеријуме према којима ће бити и вредноване.

Подсећамо, четири моста програмског концепта кандидатуре ,,За нове мостове”, чиниће укупно осам тема:

Мост 1 – културно наслеђе и гостопримство

Мост 2 – конфликти и миграције

Мост 3 – креативне индустрије и млади

Мост 4 – културни капацитет и јавни простори

Желите нешто да мењате, желите нешто да побољшате, желите нешто сасвим ново – ово је права прилика за вас!

У наставку можете преузети званичан позив са критеријумима за вредновање и смерницама заједно са апликационим формуларом који је потребно послати на predlog@ns2021.rs.

Пројектне идеје за овај Јавни позив се могу подности од 26. маја до 5. јуна 2016. године, у поноћ.

 

Документа:

Poziv za podnošenje projektnih ideja

Programski koncept

Aplikacioni formular

 

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.