Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Објављено:

17/06/2019
Отворен конкурс „Програмери за Новосађане“ – софтверска помоћ радницима у култури
17/06/2019

Сви радници у култури који желе да унапреде своје пословање, превазиђу препреке и остваре још бољу комуникацију са публиком софтверским решењем, могу да пријаве своје идеје на конкурс у оквиру пројекта „Програмери за Новосађане“ који ће бити отворен све до 12. јула. Линк за пријаву је:  https://bit.ly/2Xju27x

Како да уз помоћ апликација олакшате интерну комуникацију у оквиру, удружења, организације, установе у којој радите, или да имате дигитални календар који ће „водити рачуна“ о вашим активностима, али и да учините садржаје доступније вашој публици – то су само неки од примера идеја које можете да пријавите у оквиру друштвено одговорног пројекта ИТ компаније Вега ИТ под називом „Програмери за Новосађане“.

Тиму Вега ИТ могу да се јаве и они који немају идеју, али имају проблем који се може решити софтверски, што ће, у разговору са програмерима заједно осмислити.

Право пријаве пројеката имају сви друштвено одговорни појединци, групе и организације чије идеје могу да помогну развоју заједнице.

Крајем маја у оквиру програмске платформе „Будућност Европе“ Фондација Нови Сад 2021 и компанија Вега ИТ организовале су радионицу „Дигитални алати у култури“ на којој је радницима у култури представљен пројекат „Програмери за Новосађане“:
„Имали смо ситуације где неке организације или установе нису имале чак ни wеб сајт, што је у данашње време некако неопходно, па смо то успешно реализовали. За удружење „Фрушкаћ“ смо направили мобилну апликацију, јер су они схватили да њихова циљна група углавном на тај начин комуницира. Идеје могу бити разне и ви чак и не морате да знате како да их реализујете, само да кажете шта вам треба па да заједно седнемо и осмислимо. То је оно што омогућава пројекат „Програмери за Новосађане“, који је подељен на три фазе“ рекла је на радионици Маја Божић из ВЕГА ИТ компаније.

Пројекат „Програмери за Новосађане“ покренут је трећу пут, са циљем да помогне идеје са којим ће се унапредити живот грађана Новог Сада. Састоји се из три фазе, прва подразумева конкурс, друга гласање за најбоље идеје, у ком ће моћи да учествују сви грађани и трећа фаза је јединствени догађај Хакатон – 48 сати програмирања у септембру, када ће најбоље идеје бити реализоване.

 

 

Тагови:

Повезане вести >

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.