Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Објављено:

20/11/2019
Отворене пријаве за обуке о приступачности
20/11/2019

Обуке из основа приступачности за запослене у установама културе, организације и доносиоце одлука у Граду Новом Саду, биће организоване од 25. до 28. новембра од 9 до 14 часова у културној станици Свилара.
Идеја обука је да се унапреде знања из области приступачности и размене искуства о примерима добре праксе и изазовима са којима се сусрећу институције и организације у погледу унапређивања приступачности у установама културе, за све потенцијалне кориснике.
Пријаве за обуке су на линку и трају до 24. новембра до 16 часова.
Током обуке биће обрађене следеће тематске области:
– Увод, основни принципи приступачности и законодавни оквир
– Урбанистичка и архитектонска приступачност, оријентација у простору, приступачни прилази и стазе, излаз за случај опасности, приступачан тоалет, приступачно гледалиште, мобилијар
– Информације и комуникације у простору, визуелна приступачност, натписи и ознаке, приступачан текст и илустрације, приступачне публикације, аудио-визуелни и интерактивни садржаји, приступачан веб-сајт
– Главни проблеми у установама и примери добре и лоше праксе
Обуке из основа приступачности организују се у оквиру програма „Супермоћни“, који је део програмског лука „Друга Европа“.

Обукe организује  „Нови Сад 2021“ уз подршку Тима за приступачност Града Новог Сада.

Тагови:

Повезане вести >

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.