Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Објављено:

05/11/2018
„Planting Partnerships“ – конференција за изградњу нових партнерстава
05/11/2018

„Planting Partnerships“ назив је конференције коју Фондација „Нови Сад 2021“ организује у циљу изградње нових партнерстава.

У првом делу конференције која се одржава од 4. до 7. новембра одржаће се Danube AiR састанак у оквиру којег ће представници резиденцијалних програма из земље и иностранства поделити знања и практичне савете.

Пет представника резиденцијалних програма из Дунавског региона срешће се са представницима резиденцијалних програма из Новог Сада и Београда и током два дана кроз заједничке састанке бавиће се темом организације успешног резиденцијалног програма у оквиру које ће се разматрати финансије, однос са уметницима, осмишљавање концепта резиденција, управљање просторима, промоција резиденција.

Представници резиденцијалних програма из Дунавског региона сусрешће се са представницима Ликовног круга, уметничке колоније на Петроварадинској тврђави. Циљ овог сусрета је да сарадници из иностранства, као искусни организатори резиданцијалних програма, дају предлоге за веће активирање Ликовног круга у резиденцијални програм.

Други део програма „Planting Partnerships“ конференције одржава се од 26. до 29. новембра и биће посвећен повезивању установа из Новог Сада са партнерима из Европе како би заједнички развијали пројектне идеје и аплицирали за фондове Европске уније у циљу подстицања сарадњи и интернационализације културе, што су уједно и важни циљеви Фондације „Нови Сад 2021“.

Установе културе радиће један на један са својим партнерима и другог дана конференције, представиће резултате рада и планиране сарадње тиму Фондације.

 

Тагови:

Повезане вести >

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.