Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Објављено:

24/08/2018
Почиње Калеидоскоп културе
24/08/2018

Субота, 25. август у 21 час, резервисана је за отварање К4ЛЕИДО5КОП-а  културе у Новом Саду испред Чешког магацина, у непосредној близини „Кинеске – омладинско креативног полиса“.

30 минута уметности означиће почетак Калеидоскопа културе уз комбинацију уметничких форми које реализује тим младих уметника, вођених идејом заједничког креирања простора и програма културе. Они ће кроз различите уметности представити јединствену слику разноликости  Новог Сада.

На самом догађају наступиће пијанисткиња Београдске филхармоније Нада Колунџија.

Специјални гост је мултиинструменталиста и певач, Слободан Тркуља.

Дуо „Alice in WonderBand“ употпуниће догађај перформансом у којем тело доживљавају као инструмент.

Више информација о програмима Калеидоскопа културе потражите на званичном сајту www.kaleidoscope.rs

Новосађани али и посетиоци Новог Сада, до краја септембра уживаће у преко 400 програма у којима учествује више од  1000 домаћих и страних уметника. Кроз архитектуру, књижевност, извођачку уметност, примењену и визуелну уметност публика ће уживати у несвакидашњим перформансима иностраних и домаћих уметника на више од 80 локација. Нови Сад кроз платформу Калеидоскопа добија лето богато културним дешавањима у јединственом облику, јер је Калеидоскоп заправо новосадско дело културе заједништва.

 

Тагови:

Повезане вести >

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.