Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Објављено:

08/10/2016
Подршка кандидатури Новог Сада за ЕПК 2021. и од приватног сектора
08/10/2016

Потврду да је одлука да се Град Нови Сад кандидује за Европску престоницу културе 2021. године исправна и позитивна говори чињеница да је за тај пројекат добијена подршка од бројних домаћих и страних личности, установа, институција из области културе и образовања, свих нивоа власти у Србији, страних дипломата и, можда и најважније, огромног броја Новосађана. Да је кандидатура добра за Град Нови Сад потврду даје и приватни сектор.

Последњи у низу који подржавају пројекат Нови Сад Европска престоница културе 2021. године је новосадски Црвени такси. Наиме, Црвени такси је потпуно бесплатно уступио рекламни простор на таблетима који су инсталирани у у више од 200 возила тог удружења. Сви Новосађани и њихови гости који се возе Црвеним таксијем биће у прилици да виде кратак џингл „Нови Сад 2021“.

Са великим задовољством подсећамо да смо већ добили недвосмилену подршку новосадских јавних комуналних предузећа – где посебно издвајамо уступање простора за мурал на паркингу иза СНП-а – затим подршку приватног сектора у организацији концерта Стефана Миленковића одржаног 21. јула на отвореном у Католичкој порти, као и окупљање симфоничара „Нови Сад 2021“ који су приредили несвакидашњи музички спектакл у Меркатору 17. септембра.

Мало је пројаката у Региону који се, као „Нови Сад 2021“, могу похвалити тако широком, јединственом и позитивном подршком, на шта смо изузетно поносни.

Тагови:

Повезане вести >

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.