Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Подршка Владе Војводине пројекту „Нови Сад 2021“

Пројекат „Нови Сад 2021– Европска престоница културе“, као ретко који пројекат до сада, добио је, још у време кандидатуре, огромну и недвосмислену подршку огромног броја суграђана, удружења и институција. Пуна подршка исказана је и током састанка покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама професора Мирослав Штаткића са делегацијом Фондације „Нови Сад 2021 – Европска престоница“ културе коју је предводио директор Немања Миленковић.

Током радног састанка разговарано је о предстојећим активностима Фондације које се, једним делом, финансирају и из буџета АП Војводине.

– Сваки радник у култури, појединачно или као део колектива или неке од институција треба да допринесе адекватном представљању Новог Сада као заслужене престонице културе – истакао је Штаткић и додао да су у том послу најбитнији квалитет, а не квантитет пројеката.

Потврђујући такав став, Миленковић је нагласио да је суштина да се сви ми на најбољи начин представимо кроз низ различитих креативних пројеката, који ће у себи садржати и перспективу одрживости.

– Средства која за овај велики подухват издваја Влада АП Војводине биће усмерена на пројекте и активности у области међународне сарадње, као и на уметничке, партиципативне и инклузивне активности – најавио је Миленковић.

То, како је прецизирао Миленковић, подразумева и набавку одговарајуће мултимедијалне опреме, уређење нових малих јавних простора и активности везане за укључивање особа са инвалидитетом као осетљивих група у друштвени и културни живот Новог Сада.

Подршка Владе АП Војводине пројекту „Нови Сад 2021– Европска престоница културе“, како је прецизирао Штаткић, огледа се и кроз финансијски део пошто је након ребаланса покрајинског буџета за тај пројекат опредељено 87 милиона динара.

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.