Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Политика приватности

Политика употребе колачића

Увод

Ова Политика (у даљем тексту „Политика употребе колачића“) одређује како ми, Фондација „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“ (у даљем тексту Фондација или „ми“ ), користимо колачиће и сличне технологије праћења (у даљем тексту „колачићи“) када приступите нашој интернет страници или користите наше интернет услуге (у даљем тексту „наша интернет страница“). Такође, требало би да прочитате и нашу Политику приватности и упутите се о начину на који користимо ваше личне податке.

Коришћењем ове интернет странице или приступањем садржају на њој, дајете сагласност за коришћење колачића на начин који је описан у овој Политици употребе колачића.

Шта су колачићи? Колачићи су мали делови информација које наша интернет страница шаље интернет претраживачу (нпр. Internet Explorer, Safari, Google Chrome или Firefox) на вашем рачунару или уређају који користите како бисте приступили нашој интернет страници. Колачићи прикупљају информације са вашег рачунара или уређаја о вашим навикама претраживања и дозвољавају нашој интернет страници да препозна ваш рачунар или уређај када поново приступите нашој интернет страници са истог рачунара или другог уређаја. Више информацијама о колачићима можете пронаћи на: allaboutcookies.org

Како користимо колачиће
Колачиће користимо како бисмо боље разумели како се наша интернет страница користи и како бисмо пружили боље искуство нашим корсиницима. На пример, користећи знање о вашим претходним посетама нашој интернет страници можемо прилагодити садржај тако да одговара вашим потребама и интересима када поново посетите нашу интернет страницу. Имајте на уму да колачиће не користимо како бисмо прикупљали осетљиве личне податке, као што су здравствени подаци. Колачиће можете онемогућити користећи подешавања на вашем интернет прегледачу, мада то може утицати на могућност да у потпуности користите све функције наше интернет странице.

Врсте колачића
Следећа листа описује врсте колачића које можемо користити и за шта их користимо:
Стриктно неопходни колачићи: Неки колачићи су стриктно непходни како би вам било омогућено несметано коришћење наше интернет странице и коришћење посебних функција које су вам потребне. У ситуацијама када су такви колачићи стриктно непходни, како би вам било омогућено да добијете одређену услугу коју сте сами тражили или како би вам било омогућено да користите нашу интернет страницу, не морамо од вас да тражимо дозволу да их користимо.
Колачићи перформансе: Ови колачићи прикупљају информације о вашим посетама нашој интернет страници, на пример, које странице посетиоци најчешће посећују. Неки од колачића перформанси су статистички колачићи који користе софтвер трећих страна, како би нам помогли да боље разумемо како се наша интернет страница користи. На пример, користимо Google аналитику (Google Analytics) како бисмо пратили проток посетилаца на нашој интернет страници. Колачићи перформансе не сакупљају информације преко којих се корисници могу идентификовати по имену, тако да њихова употреба не би требало да утиче на вашу приватност. Можемо користити колачиће перформансе како бисмо истакли услуге за које мислимо да ће вас занимати на основу ваше претходне употребе наше интернет странице.
Функционални колачићи: Ови колачићи омогућују нашој интернет страници да памти информације о вашим претходним посетама, као што су подаци које сте претходно унели или ваше раније наведене поставке. На пример, када попуните формулар за регистрацију и када одаберете да сачувате ваше личне податке, ми ћемо користити функционалне колачиће како бисмо запамтили ваше податке како приликом следећег попуњавања формулара не бисте морали поново да уносите све податке. Ови колачићи могу бити искориштени и како бисмо вам пружили услуге које захтевате, као што су билтени (newsletter) или слање најновијих информација путем електронске поште.
Колачићи треће стране
Наша интернет страница може дозволити и колачићима трећих страна да буду сачувани на вашем уређају. На пример, ако се одлучите да „поделите“ страницу или чланак са наше интернет странице са пријатељима преко интернет странице треће стране, као што су друштвене мреже, могу вам бити послати колачићи интернет страница трећих лица, над којима немамо никакву контролу.
Требало би да проверите
Политику коришћења или услове коришћења интернет страница трећих страна за више информација о њиховој употреби колачића.
Више информација
Ако су вам потребне додатне информације о нашој употреби колачића, молимо вас да нас контактирате на мејл [hr@ns2021.rs].

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.