Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Објављено:

29/05/2018
Изложба фотографија „Postcards from Paradise“
29/05/2018

„Postcards from Paradise“ назив је изложбе фотографија ауторке Душке Малешевић која ће бити отворена 1. јуна у Ликовном салону Културног центра Новог Сада. Реализацију изложбе подржали су Фондација „Нови Сад 2021“ и Фондација „Валета 2018“.

Поред ауторке Душке Малешевић, изложбу ће 1. јуна од 19:30 часова отворити Милица Вукадиновић, представница сектора за међународну сарадњу Фондације „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе”, Калдон Мерћиа (Caldon Mercieca), представник Фондације „Валета 2018” и менаџер водећег инфраструктурног пројекта Valetta Design Cluster, као и Миљана Козаров, помоћник директора Културног центра Новог Сада.

Ова сликовита фото-репортажа биће отворена за јавност до 16. јуна.

Кроз изложбу ауторка открива Малту кроз личне, свакодневне доживљаје које је прикупила о овом архипелагу.

„Душка Малешевић није ухватила ниједан сликовити аспект, она се не налази на плажи, не пије кафу на тргу, не плута на води. Уместо тога, она је сакривена негде иза угла, вири преко кровова, на прагу одшкринутих врата – то је њен рај”- овако сумира изложбу “Postcards from Paradise“ Лавинија Колодел, историчарка уметности из Рима.

 

О ауторки:

Душка Малешевић је рођена у Новом Саду. Пре 23 године је први пут отишла на Малту. Од тада је живела у Валети, Сиднеју и Риму, где је магистрирала психологију Уметности на La Sapienza Универзитету. Тренутно живи и ради између Валете и Берлина и бави се документарном, савременом урбаном и минималном фотографијом.

Aуторка 2016. године издаје књигу фотографија “Postcards from Paradise“ која је први пут презентована публици у Риму. Књига је исте године освојила „Honorable Mention“ (International Photography Awards).

На Бијеналу у Венецији 2017. године три њене фотографије биле су део поглавља „Знакови“ у каталогу Малтешког павиљона.

Тагови:

Повезане вести >

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.