Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Објављено:

27/07/2013
Позив за волонтере – Мој крај (Нови Сад кандидат за ЕПК 2020)
27/07/2013

DSC_9696Европска престоница културе је највећи пројекат Европске уније у области културе. Престижна титула се додељује од 1985. године, а 2020. ће по први пут бити доступна и градовима из земаља кандидата за чланство у Европској унији. Ову могућност могу да искористе сви, али само један град ће бити изабран – онај чија пријава за једногодишњи пројекат буде најбоља.

Ми желимо да то буде наш Нови Сад. Имамо ову прилику и даћемо све од себе да је искористимо!

У складу са овим циљем, Културни центар Новог Сада као носилац пројекта добијања кандидатуре у наредних 7 година организоваће низ програма како би се Нови Сад представио као најбољи кандидат који заслужује да буде Европска престоница културе 2020. године. Први програм у низу је Мој крај. Циљ овог програма је партиципативност, односно, укључивање грађана у процес припеме кандидатуре нашег града и обавештавање јавности и локалног становништва о значају кандидатуре. За време трајања програма (27. августа – 17. септембра), на различитим локацијама на територији Новог Сада, биће постављене табле на којима ће грађани моћи да напишу шта желе да промене у свом крају.
Овим путем позивамо све који су заинтересовани да буду део волонтерског тима. На тај начин, кроз волонтирање учествујете у испуњењу једног од главних критеријума неопходног за добијање титуле Европске престонице културе – активно учешће грађана у реализацији пројеката, али и у популаризацији културе и стварању нове културне публике.

ОПИС ПОСЛОВА:

  1.     Припрема и реализација програма на локацијама
  2.     Дежурства на локацијама на којима се налазе табле
  3.     Информисање грађана
  4.     Разни послови техничке природе

ПРЕДНОСТИ ЗА ВОЛОНТЕРЕ:

  •     Улазнице за све програме Културног центра до краја године (биоскоп, позориште, концерти).
  •     Препорука Културног центра Новог Сада.

Уколико желите да се прикључите нашем волонтерском тиму молимо вас да следеће податке пошаљете на volontiram@kcns.org.rs  и да у наслов поруке ставите пријава за Мој крај.

  •     Име и презиме
  •     Контакт имејл адреса и телефон
  •     Чиме се бавиш, шта волиш?
  •     Зашто желиш да нам се прикључиш?

Пријаве слати најкасније до 18. августа 2013. године, а кандидати ће бити позвани на интервју.

Тагови:

Повезане вести >

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.