Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Објављено:

10/06/2019
Нови Сад 2021: Отворена два позива за раднике у култури за обуке и писање пројеката
10/06/2019

Фондација „Нови Сад 2021“ у јуну по први пут отвара позив за културне институције, организације цивилног друштва и ванинституционалну сцену да учествују у радионици у оквиру које ће бити представљен пројекат „Европа за грађане и грађанке“ 24. јуна, док ће, други пут ове године, од 26. до 28. јуна бити организоване радионице за обуку писања пројеката намењене ванинституционалној сцени (невладине организације, слободни уметници, културни радници). Рок за пријаву за оба програма је до 21. јуна.

Представљање програма „Европа за грађане“
Сарадња са културним радницима из Европе, упознавање са европским стандардима и веће учешће грађана у доношењу одлука и креирању садржаја – то је фокус пројекта Европске уније „Европа за грађане и грађанке“ намењеног културним институцијама, организацијама цивилног друштва и ванинституционалној сцени. У радионици могу да учествују сви заинетересовани културни радници са територије Новог Сада и из Зоне 021 (Сремски Карловци, Беочин, Ириг).
Програм ће бити представљен 24. јуна у културној станици Еђшег (Антона Чехова 4) са почетком у 13 часова, када ће културни радници моћи да сазнају циљеве и приоритете пројекта „Европа за грађане и грађанке”, упознавање са његовом структуром и роковима за подношење предлога пројеката, као и представљање досадашњих резултата учесника из Србије. Појединачне консултације у вези са предлозима пројеката биће одржане након саме презентације.
ЕУ пројекат „Европа за грађане“ у Србији реализује Фондација „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“ и Канцеларија за сарадњу са цивилним друштвом Владе Републике Србије, а заинтересовани културни радници могу да се пријаве искључиво електронским путем, путем мејл адресе:  sanja.atanaskovic@civilnodrustvo.gov.rs најкасније до 21. јуна у 14 часова.

Програм радионице: 

13:00 – 13:40

Представљање ЕУ програма „Европа за грађане и грађанке”

Сања Атанасковић Опачић, Канцеларија за сарадњу са цивилним друштвом

 

13:40 – 14:00

Презентација успешних пројеката одобрених у оквиру Програма

Сања Атанасковић Опачић, Канцеларија за сарадњу са цивилним друштвом

 

14:00– 14:30

Презентација пројекта Фондације „Нови Сад 2021- Европска Престоница Културе“ – „European Youth Engagement Network“

Бојан Милосављевић, менаџер пројекта

 

14:30 – 17:00

Појединачне консултације у вези са предлозима пројеката

Финансирање пројеката ванинституционалне сцене из ЕУ фондова
Невладине организација из области културе, слободни уметници и радници у култури имаће прилику да се у оквиру тродневне обуке „Могућност финансирања путем ЕУ фондова“ информишу и едукују како да самостално формулишу предлоге пројеката, а у складу са условима и финансијским ограничењима.
Током обуке полазници развијају вештине и ставове који су неопходни за преузимање активне улоге у развоју и реализацији пројеката на локалном и регионалном нивоу.
Обука ће бити одржана од 26. до 28. јуна, а, пошто је број учесника ограничен, неопходне су пријаве до 21. јуна путем мејл адресе: djula.ribar@ns2021.rs. Пријава треба да садржи следеће податке:
– Име и презиме
– Организација у којој сте запослени
– Број телефона
– Емаил адреса
– Знање енглеског језика (оцена од 1 до 5)
– Искуство на ЕУ пројектима (да / не)
Пре почетка обуке учесници ће добити детаљан програм.
Обуке „Могућност финансирања путем ЕУ фондова“, које се реализују у сарадњи са Фондом „Европски послови“ АП Војводине, представљају наставак сарадње Фондације „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“ са независном и ванинституционалном културном и уметничком сценом на територији града Новог Сада, овог пута кроз представљање могућности финансирања из фондова Европске уније, као и процедура аплицирања и писања пројеката.

Тагови:

Повезане вести >

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.