Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Објављено:

04/07/2019
Пратећи програми у Свилари у оквиру изложбе Тулуз-Лотрека
04/07/2019

Дух Француске наредне три недеље у културној станици Свилара. Поводом изложбе више од 20 плаката светски познатог француског сликара, графичара и илустратора Анрија де Тулуза Лотрека, од 3. до 20. јула у културној станици Свилара биће организован занимљив пратећи програм.

Поред званичних термина стручних вођења кроз изложбу уз кустосе Галерије Матице српске који су заказани за 6, 13. и 20. јул од 20:21 час, тематски музички, филмски и пропратни садржаји донеће дух Париза у Нови Сад.

Програм

 

5. јул / 20-22 часа

Електро звук из париских кафеа

DJ VUKASHIN

 

6. јул / 20:21 час

Стручно вођење кроз изложбу са кустосима из Галерије Матице српске

 

21 час Бенд Кло Кло

 

7. јул / 20 часова

Документарни филм о Тулуз-Лотреку (сарадња са Француским институтом)

 

9. јул / 20:30 часова

French jazz band

 

10. јул / 10-12 часова

Радионице за децу: „Ох, ла, ла… Та дивна Француска”

 

13. јул / 20:21 час

Стручно вођење кроз изложбу са кустосима из Галерије Матице српске

 

20. јул / 20:21 час

Стручно вођење кроз изложбу са кустосима из Галерије Матице српске

Тагови:

Повезане вести >

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.