Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Published:

19/12/2019
Pre- New Year’s Gathering in Egység: Send a Letter to Santa Claus
19/12/2019

The ‘Egység’ Cultural Station, will help the youngest citizens of Novi Sad to successfully send letters to Santa Claus to his village in Lapland on Saturday, 21 December.
The youngest visitors, from 4 to 12 years old, will have a chance to find out more about where Santa Claus lives, who his assistants are and how he manages to read letters from children from all over the world, but also to write, draw and decorate a letter to Santa Claus or bring a ready-made letter within this year’s ‘About Lapland and the Santa Claus Village’ gathering. All letters will be sent to Santa Claus in Rovaniemi, Lapland thanks to the ‘Novi Sad – European Capital of Culture’.
The programme starts at 11 a.m. in the Egység Cultural Station (Antona Čehova Street No.4), and the entrance is free.
You can expect:

Short introduction about Finish Lapland 
 The’ Here Lives Santa Claus!’ movie (12 minutes), author: Dimitrije Vujadinović, Balkankult Foundation 
 Interactive lecture about Lapland with mini quiz. Lecturers: 

Olivera Stevanović and Dimitrije Vujadinović
Pre-New Year’s gathering for children is implemented by „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“, Embassy of Finland in Serbia and Serbian-Finnish Society ‘Seura’ from Belgrade.
You can find more information about the event on  facebook event. 

Tags:

Connected news >

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.