Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Објављено:

18/12/2019
Предновогодишње дружење у Еђшегу: Пошаљите писмо Деда Мразу
18/12/2019

Културна станица Еђшег, у суботу, 21. децембра помаже најмлађим Новосађанима да њихова писма стигну до Деда Мразовог села у Лапонији.
У оквиру предновогодишњег дружења „О Лапонији и селу Деда Мраза“ најмлађи посетиоци, од 4 до 12 година, имаће прилику да сазнају више о томе где живи Деда Мраз, ко су његови помоћници и како успева да прочита писма деце из целог света, али и да напишу, нацртају и украсе писмо Деда Мразу или већ спремно писмо понесу са собом. Сва писма ће захваљујући „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“ бити послата у Деда Мразову пошту у Рованиемију, граду у финском округу Лапонија.
Програм почиње у 11 часова, у културној станици Еђшег (Антона Чехова 4), а улаз је бесплатан:
На предноговогодишњем дружењу вас очекује:
Кратак увод о финској Лапонији
Филм: ,,Овде живи Деда Мраз!“ (12 минута), аутор: Димитрије Вујадиновић, Балканкулт фондација
Интерактивно предавање о Лапонији и Деда Мразовом селу уз мини квиз стеченог знања. Предавачи: Оливера Стевановић и Димитрије Вујадиновић
Предновогодишње дружење за децу заједно организују „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“, Амбасада Финске у Београду и Српско-финско друштво „Сеура“ из Београда.
Информације о овом догађају можете пронаћи и на facebook event-u

Тагови:

Повезане вести >

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.