Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Објављено:

19/12/2014
Ускоро интернет платформа “КУЛТ ТУРА”
19/12/2014
Прва верзија насловне стране портала

На основу вишемесечних истраживања, а након консултација са представницима радних група, чланови Одбора и тима за Европску престоницу културе уочили су један врло значајан проблем на културној сцени Новог Сада. Реч је о недостатку усклађености, односно, непостојању јединственог календара културних манифестација на територији нашег града. Та чињеница проузроковала је многобројне проблеме културним делатницима претходних година и угрозила или онемогућила многе културне манифестације због преклапања, односно, расипања новосадске културне публике и могућност планирања догађаја. С обзиром на то, Организациони одбор и стручни тим за Европску престоницу културе започели су поступак израде јединствене интернет платформе која би представљала регистар културних манифестација у Новом Саду. На тај начин, створила би се јасна слика о културним дешавањима, слободним терминима и спречила беспотребна преклапања, али и олакшао рад свим културним субјектима на територији нашег града. Такође, на овај начин настаје и транспарентан и јасан преглед културне понуде Новог Сада, а грађанима се олакшава приступ културним садржајима.

Портал „КУЛТ ТУРА“ је замишљен као дугорочни и интерактивни пројекат, намењен свим грађанима Новог Сада и представља базу културних догађаја у нашем граду. Грађани ће моћи да претражују догађаје путем категорије догађаја, локације и датума. Како би се олакшала претрага, дешавања ће бити описана сликом, мапом и датумом одржавања. Предвиђено је да Портал буде оптимизован и за таблете и за мобилне уређаје. Поред израде портала у форми интернет странице, планира се и израда андроид апликације за тзв. „паметне телефоне“ која ће додатно олакшати коришћење и приступ обавештењима о културним садржајима грађанима Новог Сада. Овај портал ће бити у служби свих културних установа на територији нашег града који ће моћи лако да приступе и објаве своје догађаје, а оператери ће свакодневно бити ангажовани на прикупљању свих релевантних података и сарадњи са установама у том смислу.

Пројекат ће бити реализован у првој половини 2015. године. Овом приликом позивамо све културне установе, појединце, уметнике, владине и невладине организације и привредна друштва у области културе и уметности да се активно укључе и сарађују са члановима тима који ће их почетком наредне године контактирати ради прикупљања неопходних података о догађајима који се организују, али и да сами контактирају чланове Организационог тима на веб адресу: info@novisad2021.rs како би нам помогли у изради регистра културних организација на територији нашег града.

Тагови:

Повезане вести >

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.