Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Објављено:

05/04/2024
Пријавите се за учешће у представи која се бави борбом против дискриминације старих
05/04/2024

У оквиру новог пројекта „Age Against The Machine“, чији је иницијатор и носилац Фондација „Нови Сад – Европска престоница културе“, отворен је позив за учешће у раду на позоришној представи, за коју није потребно претходно позоришно искуство.

Пројекат који се бави темом ејџизма, односно борбом против дискриминације и насиља над старијим особама, превашодно је упућен мушкарцима старијим од 60 година, као и младим женама и мушкарцима од 18 до 35 година из Новог Сада и околине. Пријаве за жене старије од 60 година су затворене, јер је женски ансамбл већ окупљен.

Представа је део међународног интергенерацијског пројекта „Age Against The Machine“, који је подржан од стране Европске уније кроз програм ЦЕРВ – Мрежа градова. Представа ће се изводити у земљи и иностранству (Италија, Пољска, Данска, Холандија и Португал), почев од новембра 2024. до новембра 2025. године.

Заинтересовани треба да се пријаве на мејл lazar.jovanov@ns2022.rs, а аудиција ће се одржати у среду, 17. априла од 10х у Културној станици Еђшег, Антона Чехова 4, Нови Сад. Аудиција ће бити у форми разговора, те никаква посебна припрема није потребна.

Фото: Дарко Милосављевић

Тагови:

Повезане вести >

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.