Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Објављено:

10/04/2019
Пројекат „Storytelling – Причај ми причај, желим да знам“ у Сусеку, Лугу, Баноштору и Беочину
10/04/2019

Радионице за децу које се реализују у склопу пројекта „Storytelling – Причај ми причај, желим да знам“, Центра за културу, спорт и туризам општине Беочин, биће одржане 11. априла у огранцима Основне школе „Јован Поповић“, у Лугу, Сусеку и Баноштору.

Од 10 часова радионице ће пратити деца из Луга, од 11.15 деца из Сусека, док ће од 12.30 у радионицама учествовати деца из Баноштора. Пројекат се реализује у оквиру јавног конкурса „Публика у фокусу“ Фондације „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“.

Такође, недељу дана касније, 18. априла пројекат ће бити реализован и у Беочину, у Основној школи „Јован Грчић Миленко“ од 9 до 13 сати.
Пројекат се заснива на специфичном радионичарском раду (тзв. storytelling метода која укључује примену различитих визуелних и звучних реквизита како би се оживели ликови и призори из прича) чији је основни циљ популаризација читања у млађем узрасту и намера да се подигне свест о књизи и читању као драгоценом алатима за очување и развој менталног здравља деце.
Започет је прошле године, а радионице су реализоване у Беочин граду, селу Беочину, Раковцу, Лугу, Сусеку, Черевићу и Баноштору са децом узраста од 3 до 7 година. Реализација пројектних активности планирана је до јуна ове године.

Тагови:

Повезане вести >

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.