Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Објављено:

21/11/2013
Промоција Новог Сада и у Бечу
21/11/2013

Beč15У оквиру сарадње између Културног центра Новог Сада и АКУД-а „Соња Маринковић” кандидатура Града Новог Сада за Европску престоницу културе представљена је и у Бечу.

Игор Рајњак и Драган Крстић који су у име тима за ЕПК боравили у Бечу, делили су промотивни материјал: мајице, водиче кроз Нови Сад на енглеском језику, добијене од ТОНС-а и разгледнице Новог Сада са натписом „Novi Sad – European Capital of Culture – Candidate City“ на различитим познатим местима у овом граду. Људи су били веома заинтересовани за разговор, и желели су да добију што више обавештења о нашој кандидатури. Иста акција је била спроведена на фестивалу фолклора где је постављен и штанд са рекламом за Нови Сад – ЕПК.

Ова акција је била све време фотографисана и снимана, а од људи којима је поклањан промотивни материјал тражено је да се фотографишу са мајицама, потом са промотивном заставом за ЕПК, да говоре на разним страним језицима: „Нови Сад, Европска престоница културе“ при чему су скупљене изјаве на више од десет страних језика, укључујући и кинески. Уједно, странци су покушавали да изговоре исто то али на српском језику.

Поред овога, Рајњак и Крстић ступили су у контакт са Српским културним форумом и Српским просвјетним културним друштвом „Просвјета“ који су заинтересовани за саму акцију и сарадњу у вези са кандидатуром Новог Сада за Европску престоницу културе.

Тагови:

Повезане вести >

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.