Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Објављено:

10/05/2015
Промоција пројекта Нови Сад 2021 – време је да се укључиш и ТИ!
10/05/2015

У суботу, 9. маја, на дан који се у Европској унији обележава као Дан Европе, одржана је промоција пројекта кандидатуре нашег града за Европску престоницу културе 2021. године, на Тргу слободе.

Чланови стручног тима и сјајни тим волонтера Нови Сад 2021, пружали су информације заинтересованим грађанима о самом пројекту кандидатуре и значају за град и делили брошуре, флајере и беџеве и други рекламни материјал. Том приликом, чланови нашег тима упознали су грађане, који су прилазили нашем штанду, о пројектима који се реализују у оквиру припреме кандидатуре – КултTура, Застани и запази, позиву за предлагање пројектних идеја Стварајмо заједно и конференцији Креативна економија и развој.

Присутним представницима медија, обратила се Сунчица Марковић, представница пројекта Нови Сад 2021, која је рекла да су на овај начин чланови стручног тима желели да укључе и грађане Новог Сада јер је овај пројекат интерактиван.

– У току прошле и ове године реализовано је много пројеката, а оно што је тренутно у реализацији јесте пројекат „Стварајмо заједно, укључи се и ти“. Овај пројекат представља отворен позив свим суграђанима, како би се укључили са својим предлозима. На тај начин заједно доприносимо апликацији, те ће наша кандидатура за Европску престоницу културе бити боља, богатија и комплетнија – рекла је Марковићева.

Посебно значајну улогу имали су волонтери, који су се већ одазвали позиву и прикључили тиму. Овом приликом још једном позивамо све заинтересоване да се прикључе тиму волонтера Нови Сад 2021, и на тај начин активно допринесу кандидатури нашег града за највеће европско културно признање данашњице. Пријаве се могу поднети на овом линку.

Укључи се и ти – помози да Нови Сад постане Европска престоница културе!

Тагови:

Повезане вести >

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.