Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Објављено:

25/10/2019
Одржан први састанак поводом пројекта Школе партиципације
25/10/2019

Први састанак у оквиру пројекта European Outdoor Arts Academy: School of Participation, на ком један од главних партнера и „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“ одржан је у Ријеци.

Прва „Школа партиципације“ биће одржана већ 29. новембра у Пловдиву (Бугарска), овогодишњој Европској престоници културе и бавиће се њиховим актуелним програмима, док ће у Новом Саду Школа бити организована крајем 2020 или почетком 2021. године, закључено је на састанку, ком су присуствовали представници „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“.
Школе партиципације такође ће бити и у Грацу (Аустрија) и Ковентрију (Велика Британија).

European Outdoor Arts Academy извешће пет „Школа партиципације“ тренинга у школама продукције, које ће бити представљене у пет партнерских градова од 2019. године до 2020. године. Свака од школа окупиће 26 активних креативних професионалаца из десет партнерских градова у девет европских земаља, како би научили нове вештине и стекли искуство у сукреирању у догађају партиципаторне уметности у отвореном простору.
Главни партнер на пројекту је организација Walk the Plank из Уједињеног Краљевства, а укупан буџет пројекта износи 325.500 евра, док је буџет за „Нови Сад 2021“ 35.357 евра. Као партнери на пројекту учествују и следеће организације: uniT (Аустрија), Каунас 2022 (Литванија), док су придружени партнери: Limerik (Ирска), Institute for Contemporary Art (Јерменија), Tartu (Естонија), Веспрем 2023 (Мађарска).

Тагови:

Повезане вести >

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.