Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Објављено:

08/08/2019
Публика у фокусу: Фан клуб „Навијачи Културе“
08/08/2019

Фан клуб „Навијачи Културе“ један је од пројеката који су добили средства у оквиру јавног конкурса престонице културе „Публика у фокусу“, а у његовом фокусу је јачање људских и просторних ресурса у општини Ириг, као и децентрализација културе на локалном нивоу.

Пројекат спроводи Српска читаоница у Иригу, а сегменти пројекта биће реализовани у Зони 021, местима: Врднику, Малој Ремети, Јаску, Ривици и Шатринцима.

Наредни догађај у оквиру овог пројекта заказан је за 11. август у 18:42 сата (у част Српске читаонице која је основана 1842. године, као прво читалиште код Срба), када ће у фрушкогорском месту Ривица бити „одигран“ тзв. „Тренинг поезије“. У ривичком Дому културе на „терен“ ће изаћи песници Тодор Бјелкић, Зоран Митић, Благица Марковић, Радивоје Прока Прокопљевић и Бошко Маринковић.

Спорт се овде јавља као метафора, па тако и навијачи „Културе“ имају своја навијачка обележја, и носе дресове свог омиљеног клуба – „Културе“, а у оквиру пројекта реализују се „Тренинзи“ (радионице поезије, новинарства, историје), „Култакмице“ (поетско-музички догађаји), „Слободни ударци“ (предавања на различите теме), „Кошкања“ (креативне радионице за децу) итд.

Тагови:

Повезане вести >

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.